Scouts

De scouts bij de Hunze Hikers zijn dé jongens en meiden van 10 t/m 15 jaar die meestal op zaterdagochtend van 10:45 – 12:45 uur een opkomst draaien in ons Hunze-honk. Wekelijks trekken de scouts erop uit om avonturen te beleven met hun medescouts. Het programma van de scouts is zeer divers, van koken tot routetechnieken en van knutselen tot pionieren.

Ook leer je hoe je veilig een mes gebruikt en hoe je een heerlijk warm kampvuur maakt. Daarnaast is er ook tijd voor andere vaardigheden die misschien wat minder voor de hand liggen als je aan Scouting denkt. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan werken aan het insigne Expressie, waarin je samen met je groep een toneelstukje bedenkt.

Naast de opkomsten gaan we ook geregeld op kamp, hier kan je alles wat je in een seizoen geleerd hebt gebruiken om een tof kamp te hebben! Tent opzetten, hiken en lekker bij het kampvuur zitten (plus laat naar bed mogen) is wat we graag doen.

De scouting-begrippenlijst:

Opkomst: de wekelijkse bijeenkomst van je speltak

Honk: ons clubgebouw

Pionieren: het maken van bouwwerken met touw en palen

Insignes: badges die je kan verdienen door nieuwe dingen te leren.

Hiken: wandelen

Lijkt je dit net als de andere scouts een gave besteding van je zaterdagochtend? Kom dan zeker kijken! Je mag drie keer gratis met ons meedraaien en dan kan je beslissen of je wilt blijven. (Tip: trek wel kleren aan die vies mogen worden én trek goeie schoenen aan).

Gelukkig weten steeds meer kinderen de Hunze-Hikers te vinden, maar dat resulteert helaas wel in een wachtrij. Je bent nog steeds van harte welkom om eens te komen kijken of scouting wat voor je is, maar helaas kan je niet meteen een echte Scout worden.

Wil je meer informatie over de Scouts, ben je van plan om een keer te komen kijken of wil je weten hoelang de wachtrij tegenwoordig is? Neem even contact op via het contact formulier.